دکتر اکرم مهدی زاده شاهی / درمان نازایی / سندرم تخمدان پلی کیستیک و نازایی
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

سندرم تخمدان پلی کیستیک و نازایی

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

اگر اخیراً به سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS مبتلا شده اید، نگران نباشد شما تنها نیستید. PCOS مخفف سندرم تخمدان پلی کیستیک، یکی از علل شایع عدم تخمک گذاری و ناباروری زنان است. بر اساس گزارش دفتر سلامت زنان ایالات متحده، PCOS  از هر 10 زن در سنین باروری 1 نفر را تحت تاثیر قرار می دهد. اگر با ناباروری دست و پنجه نرم می کنید و در ابتدای راه درمان ناباروری خود هستید، به خصوص اگر در مرحله تشخیص هستید، درک اینکه PCOS چیست و چگونه می تواند بر باروری شما تأثیر بگذارد می تواند به شما در تعیین قدم های بعدی برای تشکیل خانواده کمک کند. PCOS به بیش از 70 درصد از مشکلات تخمک گذاری در زنان نسبت داده می شود. خوشبختانه، اقدامات زیادی وجود دارد که می توانید برای کنترل PCOS خود و ارائه بهترین نرخ های موفقیت باروری دنبال کنید.

سندرم تخمدان پلی کیستیک
سندرم تخمدان پلی کیستیک

سندرم تخمدان پلی کیستیک چیست؟

سندرم تخمدان پلی کیستیک به دلیل عدم تعادل در هورمون های تولید مثل ایجاد می شود. عدم تعادل هورمونی می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در رشد سالم یا آزادسازی مناسب تخمک ها در طول تخمک گذاری شود.

برخی از زنان علائمی مانند سیکل های نامنظم، آکنه، افزایش وزن، ضایعات پوستی، رشد موی معمولی در مردان، نازک شدن مو یا تیره شدن پوست را تجربه می کنند، با این حال، برخی از زنان به هیچ وجه علائم ظاهری PCOS را تجربه نمی کنند. بهترین راه برای تعیین اینکه آیا PCOS دارید یا خیر، معاینه فیزیکی با پزشک، آزمایش خون برای بررسی سطوح هورمونی و معاینه لگن یا سونوگرافی است.

در حالی که علت دقیق PCOS ناشناخته است، بسیاری از کارشناسان معتقدند که علاوه بر سابقه خانوادگی PCOS و چاقی، سطوح بالای انسولین و آندروژن ها (هورمون های مردانه) ممکن است خطر ابتلا را افزایش دهد.

تخمک گذاری طبیعی چگونه عمل می کند؟

در یک چرخه قاعدگی طبیعی همراه با تخمک گذاری، یک فولیکول بالغ – که یک ساختار کیستیک نیز هست – ایجاد می شود. اندازه یک فولیکول بالغ که آماده تخمک گذاری است حدود 18 تا 28 میلی متر قطر دارد. حدود 14 روز پس از تخمک گذاری، اگر زن باردار نباشد، انتظار می رود که پریود شود.

تفاوت اساسی بین تخمدان پلی کیستیک و تخمدان طبیعی این است که اگرچه تخمدان پلی کیستیک حاوی تعداد زیادی فولیکول آنترال کوچک با تخمک در آنها است، اما فولیکول ها به درستی رشد نمی کنند و بالغ نمی شوند – بنابراین تخمک گذاری وجود ندارد.

از آنجایی که زنان مبتلا به تخمدان پلی کیستیک به طور منظم تخمک گذاری نمی کنند، دوره های قاعدگی منظمی ندارند.

علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک

علائم رایج در زنان مبتلا به تخمدان پلی کیستیک عبارت است از:

سیکل های قاعدگی نامنظم، به نام الیگومنوره، و گاهی اوقات کمبود کامل قاعدگی، که توسط پزشکان به عنوان آمنوره نامیده می شود.

شروع رشد موهای زائد صورت و بدن – هیرسوتیسم، در نوجوانی یا اوایل دهه 20

به تدریج رشد موهای زائد در طول سال ها بدتر می شود

زنان مبتلا به تخمدان پلی کیستیک اغلب مقدار زیادی هورمون مردانه تستوسترون و آندروستندیون دارند که در نتیجه سطح تستوسترون در خون بالا می‌رود. زنان مبتلا به PCO و تستوسترون بالا می توانند رشد موهای صورت و بدن را افزایش دهند که به آن هیرسوتیسم گفته می شود.

بیشتر بخوانید: سونوگرافی واژینال

احتمال ابتلا به PCOS چقدر است؟

تخمین زده می شود که سندرم تخمدان پلی کیستیک حدود 8 تا 10 درصد از زنان در سنین باروری را تحت تاثیر قرار می دهد و بسیار رایج است.

میزان ناباروری با PCOS چقدر است؟

میزان ناباروری با تخمدان پلی کیستیک بسیار بالاست. این زنان معمولاً برای باردار شدن مشکل خواهند داشت – و معمولاً برای بهبود شانس بارداری نیاز به درمان دارند.

برخی از زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک گاهی اوقات تخمک گذاری می کنند (تخمک بالغ را آزاد می کنند) – برخی دیگر هرگز تخمک گذاری نمی کنند. برای باردار شدن، اسپرم باید یک تخمک بالغ را پیدا کرده و بارور کند – بنابراین ما باید تخمک گذاری کنیم.

PCOS چگونه بر باروری تأثیر می گذارد؟

تشخیص PCOS به این معنی نیست که نمی توانید باردار شوید. در واقع PCOS یکی از شایع ترین و قابل درمان ترین علل ناباروری در زنان در نظر گرفته می شود. مراکز باروری کانکتیکات ما به بسیاری از زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک کمک کرده است که هیجان تست بارداری مثبت را تجربه کنند. بیشتر مشکلات ناباروری PCOS ناشی از موارد زیر است:

  • مشکلات تخمک گذاری ناشی از هورمون های نامتعادل مانند افزایش سطح تستوسترون
  • سیکل های قاعدگی نامنظم
  • پوشش نامناسب رحم مانع از لانه گزینی تخمک می شود
  • ضخیم شدن تخمدان ها از تخمک گذاری خود به خود جلوگیری می کند

آیا می توانم با PCOS باردار شوم؟

خبر خوب این است که شانس بارداری با سندرم تخمدان پلی کیستیک با استفاده از درمان های باروری بسیار خوب است. اکثریت زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک می توانند با درمان باروری بچه دار شوند.

موفقیت باروری با  PCOS

باردار شدن با PCOS امکان پذیر است! بسته به نیازهای سلامتی شما، ممکن است توصیه شود درمان ناباروری مربوط به PCOS خود را به سادگی با دارو شروع کنید. در مواردی که دارو کافی نیست، IVF ممکن است حمایت لازم برای رسیدن به بارداری سالم را فراهم کند.

برای زنان جوان زیر 35 سال مبتلا به تخمدان پلی کیستیک، سوال اصلی بیشتر در مورد این است که کدام درمان موثر خواهد بود – و نه چندان که آیا هیچ درمانی می تواند کارساز باشد یا خیر.

برچسب ها:

مقالات مرتبط

اهدای تخمک

اهدای تخمک

اهدای تخمک را می توان یکی از مهم ترین و رایج ترین شیوه های کمک باروری برشمرد. این روش در روز های ابتدایی که در کشورمان مطرح شد با طیف گسترده ای از...

درمان ناباروری با IUI

درمان ناباروری با IUI

لقاح داخل رحمی که با عنوان IUI نیز شناخته می شود، نوعی لقاح مصنوعی است که به منظور درمان ناباروری استفاده می شود. در این روش، اسپرم ها مستقیما داخل...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + ده =